YDÜ Hemşirelik Fakültesi Uluslararası Kongrelerde Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 08 Ekim 2019, 22:18
Son Güncelleme Tarihi:10 Ekim 2019, 14:51

Doğum ve Kadın Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Dilek Sarpkaya Güder, 30 Eylül-03 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 1.Uluslararası Emzirme Gerçeği Kongresi’ne katıldı. Kongrede, Özlem Akalpler, Dilek Sarpkaya Güder, Serap Tekbaş, Gülşen Vural’ın birlikte hazırladıkları “Annelerin Emzirme Öz-yeterliliği ile Anne Sütü Yeterlilik Algısı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” isimli sözel bildirilerini sundu.

Doğum ve Kadın Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Özlem Akalpler, 03 Ekim-06 Ekim 2019 tarihlerinde Konya’da düzenlenen, 2.Uluslararası 3.Ulusal Doğum Sonu Bakım Kongresi’ne katıldı. Kongrede Prof.Dr. Hülya Okumuş ile birlikte hazırladıkları “Sezaryen Ameliyatı Sonrası Sakız Çiğnemenin Bağırsak Fonksiyonlarına Etkisi” konulu  sözel bildirilerini sundu.

Aynı kongrede, Uzm. Serpil Duran, Yrd.Doç.Dr. Serap Tekbaş ve  Prof.Dr. Gülşen Vural “Roy’un Adaptasyon Modeline Göre Bir Sezaryen Vakasının Tartışılması ve “Kolcaba’nın Konfor Kuramına Göre Bir Doğum Sonu Vakanın İncelenmesi” isimli sözel bildirilerini sundular.