YDÜ Hemşirelik Fakültesi 4. Sınıf öğrencimiz Rümeysa Nur Akkoç, Erasmus+ Programı ile Litvanya’da bulunan Kauna Kollegia Üniversitesinde eğitim aldı

YDÜ Hemşirelik Fakültesi 4. Sınıf öğrencimiz Rümeysa Nur Akkoç, Erasmus+ Programı ile 15 Temmuz – 15 eylül 2019 tarihleri arasında Litvanya’nın Kaunas şehrinde bulunan Kauna Kollegia üniversitesinde Pediatri ve Genel Cerrahi derslerinin stajını gerçekleştirdi. Öğrencimiz, Erasmus deneyimini şu şekilde anlattı:

“Erasmus sürecim bireysel anlamda benim daha araştırmacı, yeniliklere açık , farklı kültürlerde ki farkları gözlemleyen , iletişimi daha kuvvetli , özgüveni yüksek ve kendine inancı daha da artmış bir birey olmamı sağladı . Mesleki açıdan yurt dışı deneyimi edinmiş , uygulama yapma fırsatı yakalamış , iki kültür arası bakım , iletişim , tutum , müdahale, vaka değerlendirme ve sonuca ulaştırma farklarını daha iyi analiz edebilmeme ve gözlem yapabilmeme yardım etti.

Erasmus sürecim ile sosyal çevrem dünya çapında gelişmeler katetti. Üniversite yılları , gittiğin yolun değişeceği ve akıl gözünün açılacağı yıllardır. Yakın Doğu Üniversitesi’nin Erasmus Programı yardımıyla bende bu değişimden faydalanan öğrencilerdenim. Gelişen teknoloji ile dünyanın her yerinden haberdar olmak mümkün fakat anda bulunmak bambaşka bir deneyim. Kültürel etkileşim, edinilen deneyimler, kurulan ilişkiler, test edilen lezzetler ve daha fazlası.

Bu süreçte desteklerini benden asla esirgemeyen başta üniversitem olan Yakın Doğu Üniversitesi’ne, Erasmus Koordinatörü hocam Prof.Dr. Candan Öztürk’e, Fakülte Dekanımız Prof.Dr. Ümran Dal Yılmaz’a, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ’a, sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım”